Ιστορία του Συλλογου

Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1920 βάσει του νόμου «Περί Σωματείων» με τη επωνυμία «Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών - Αττικής» (ΣΜΑΣΑΑ). Ιδρυτές του υπήρξαν επιφανείς τότε Κτηματομεσίτες της Ελληνικής αγοράς οι οποίοι αγόρασαν την αίθουσα που σήμερα στεγάζεται ο Σύλλογος, στην καρδιά της Αθήνας.

Είναι ο μοναδικός επίσημος Επαγγελματικός - Συνδικαλιστικός φορέας στην Αθήνα με εγγεγραμμένα 550 περίπου μέλη.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η μελέτη, η προστασία, η προαγωγή και η ανάπτυξη των ηθικών, πνευματικών οικονομικών υλικών και κυρίως των επαγγελματικών συμφερόντων των εγγεγραμμένων μεσιτών, με τη συνένωση, συνεργασία και αλληλεγγύη όλων των μελών της, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του Κοινωνικού Συνόλου.

Παρακολουθεί την έννομη λειτουργία των γραφείων και αρκετές φορές βρέθηκε στην ανάγκη να καταγγείλει προς τις προϊστάμενες αρχές παραβάσεις μελών. Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια κατάρτισης σε δημόσια ΙΕΚ 2ετούς φοιτήσεως όπως επίσης ημερίδες, συνέδρια, εκθέσεις που αφορούν την κτηματομεσιτική αγορά. Εκδίδει ενημερωτικά έντυπα, κατάλογο κτηματομεσιτών και περιοδικό για τα νέα της κτηματαγοράς. Έχει δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα portal κτηματαγοράς στο internet (www.e-akinita.gr) με θεματογραφία από την ελληνική και διεθνή αγορά ακινήτων. Παράλληλα, ενημερώνει με διαφημίσεις και δημοσιεύματα για τον ρόλο και τις δυνατότητες συνεργασίας με το μεσιτικό κλάδο και τους λόγους αποφυγής συνεργασιών με παράνομους και μη αναγνωρισμένους μεσίτες.