Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Νέες Αντικειμενικές Αξίες Ακινήτων

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Καλημέρα σε όλους.

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα πλήρες άρθρο για τα νέα δεδομένα που αναμένονται για τις Αντικειμενικές Αξίες των ακινήτων.

Καλημέρα σε όλους.

Αστεριάδης Βασίλης.

Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε στο http://propertynewsgr.wordpress.com/Πόθεν έσχες με το πραγματικό τίμημα αγοράς ακινήτων

Μικρό καλάθι για τη μείωση των αντικειμενικών

Του Σπύρου Δημητρέλη

Μικρό καλάθι θα πρέπει να κρατούν οι φορολογούμενοι όσον αφορά στις προσδοκίες τους για τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Ένα από τα βασικά συστατικά των νέων τιμών ζώνης που αναμένεται να οριστικοποιηθούν έως τον Ιούνιο θα είναι οι εμπορικές τιμές που έχει επεξεργαστεί η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι τιμές αυτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της κτηματαγοράς, κινούνται στο άνω άκρο της διακύμανσης των τιμών των ακινήτων.

«Και αυτό δεν είναι τυχαίο», λέει στο Capital.gr έμπειρος φορολογικός σύμβουλος. «Οι τιμές που επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδας προέρχονται κατά κανόνα από τις εκτιμήσεις που έχουν κάνει οι εμπορικές τράπεζες κατά τη διαδικασία χορήγησης στεγαστικών δανείων και αφορούν κατά κύριο λόγο διαμερίσματα. Με δεδομένο ότι οι χορηγήσεις της στεγαστικής πίστης τα τελευταία χρόνια είναι αμελητέες, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την ολοκληρωμένη αναθεώρηση των τιμών που θα οδηγούσε σε κατακόρυφη μείωσή τους».

Η δραστική μείωση, όμως, θα δημιουργούσε και ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στις εμπορικές τράπεζες. Το χαρτοφυλάκιο εξασφαλίσεων στη στεγαστική πίστη που έχουν οικοδομήσει οι τράπεζες κατά τη διάρκεια της περιόδου των παχιών αγελάδων στην οικονομία και την κτηματαγορά βασίζεται στις αντικειμενικές τιμές της δεκαετίας του 2000 οι οποίες πλέον κατά κανόνα είναι πολύ υψηλότερες από τις σημερινές εμπορικές.

Αν αναθεωρηθούν δραστικά προς τα κάτω οι αντικειμενικές τιμές θα μειωθεί και η αξία των εξασφαλίσεων των τραπεζών με αποτέλεσμα να προκύψει ανάγκη πρόσθετης κεφαλαιοποίησής τους. Και τα κεφάλαια αυτά δεν περισσεύουν. Το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό και στο υπουργείο Οικονομικών και το λαμβάνει υπόψη του στον σχεδιασμό για την αναθεώρηση των αντικειμενικών.

Πρόσφατα η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο ΥΠΟΙΚ ζήτησε και πήρε από την Τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία που διαθέτει η τελευταία για τις τιμές των ακινήτων. Τα στοιχεία αυτά είναι τιμή ανά τετραγωνικό κατοικίας ανά ταχυδρομικό κώδικα στις πόλεις.

Με βάση τα παραπάνω, η αναθεώρηση των τιμών στην οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών θα είναι λελογισμένη, δηλαδή μεσοσταθμικά δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 10% έως 20%. Μάλιστα, μείωση πρόκειται να γίνει κατά κύριο λόγο στις ακριβές περιοχές, ενώ σε περιοχές που η τιμή ζώνης είναι κάτω των 600 ή 700 ευρώ δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις.

Η αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών είναι εντολή του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου οι φορολογούμενοι να φορολογούνται για την ακίνητη περιουσία τους με βάση πραγματικά δεδομένα. Μετά την αναθεώρηση των τιμών πρόκειται να οριστικοποιηθεί και η μορφή του νέου φόρου ακινήτων ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ εντός του έτους.

Πηγή http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=2286717