Αρχική / Ενημέρωση / Δελτία τύπου

Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Προτάσεις για την ανάπτυξη της Ελληνικής Κτηματαγοράς

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑΣ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2012

Η Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών Ελλάδος προτείνει στην Κυβέρνηση τρόπους για την άμεση ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων με αύξηση των εσόδων, αύξηση του τζίρου στις ελληνικές εταιρείες που ασχολούνται με την οικοδομή και μείωση της ανεργίας που έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

 

Θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τα εξής:

· Να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες και να καταργήσει τους συντελεστές εμπορικότητας.

· Να καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης με κριτήριο την κατοχή ακινήτων και συνέχιση της άρσης του πόθεν έσχες έως το 2015 για αγορά ακινήτων.

· Να μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης στο 5% με εξίσωση με ίδιο ποσοστό για γονικές παροχές και δωρεές.

· Να υποχρεωθούν οι Τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους να ξεκινήσουν να εκταμιεύουν στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια.

· Να υποχρεωθούν να επιμηκύνουν το χρόνο αποπληρωμής δανείων από δανειολήπτες που δε μπορούν, λόγω χαμηλού εισοδήματος, να εξυπηρετήσουν τις μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές τους δόσεις με άμεση κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του και διπλασιασμό της περιόδου αποπληρωμής του δανείου.

· Να συνεχίσει να υπάρχει απαλλαγή του φόρου μεταβίβασης για αγορά πρώτης κατοικίας, και να υπάρξει απαλλαγή του φόρου μεταβίβασης για αγορά πρώτης επαγγελματικής στέγης.

· Να μειωθούν τα τέλη μεταγραφής – προσημείωσης και υποθήκης στα υποθηκοφυλακεία – κτηματολογικά γραφεία.

· Να δίνεται άμεσα VISA σε κατοίκους της μη Ε.Ε. για 5 έτη που επενδύουν σε ακίνητα στη χώρα μας, όπως κάνει και η Μεγάλη Βρετανία.

· Να γίνει μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 2% για αγορά διατηρητέων ακινήτων, ξενοδοχείων ή αγορά εκτάσεων που πρόκειται να κατασκευαστούν τουριστικά ακίνητα και να μην ελέγχετε το πόθεν έσχες από Έλληνες που αποδεδειγμένα επενδύσουν σε ακίνητα φέρνοντας χρήματα από το εξωτερικό.

· Να μην προχωρήσει σε φορολόγηση των αγροτεμαχίων και οικοπέδων γιατί θα είναι ένα άδικο και παράλογο μέτρο.

· Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να είναι κλιμακωτός ώστε να πληρώνουν όλοι και από λίγο εκτός από αυτούς οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα ή είναι άνεργοι με βεβαίωση από το Ταμείο Ανεργίας και κατέχουν μια μοναδική ιδιόκτητη κατοικία.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΡΕΒΥΘΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ