Αρχική / Ενημέρωση / Δελτία τύπου

Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Δελτίο Τύπου ΟΜΑΣΕ - Σχετικά με τη διάταξη του Υπουργείου Ανάπτυξης

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

                                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Απριλίου 2013

Η Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών Ελλάδος χαιρετίζει την πρόσφατη διάταξη του Υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία υπήκοοι τρίτων χωρών όταν προβαίνουν σε αγορά ακινήτου στην Ελλάδα με ελάχιστο ποσό τις 250.000 € να δικαιούνται πενταετή άδεια διαμονής με δυνατότητα ανανέωσης για τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Αυτή ήταν και πρόταση της Ομοσπονδίας Κτηματομεσιτών Ελλάδος - πριν από 4 χρόνια- και την υποστηρίζαμε σε κάθε διαβούλευση των φορολογικών νομοσχεδίων αλλά και των νόμων για ανάπτυξη των επενδύσεων στην ελληνική κτηματαγορά.


           Η διάταξη αυτή είναι πάρα πολύ θετική και για αυτούς που έχουν ήδη αγοράσει κάποιο ακίνητο στη χώρα μας, όπου δυσκολεύονται οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους να έχουν μακροπρόθεσμη παραμονή στη χώρα μας, αλλά και για όσους πρόκειται να αγοράσουν.

Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από μη κατοίκους των ευρωπαϊκών χωρών. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι στο Λονδίνο το μέτρο αυτό υπάρχει πάρα πολλά χρόνια και είναι εκατομμύρια αυτοί που κατέχουν ακίνητα οι οποίοι δεν είναι Βρετανοί με αποτέλεσμα να εισρέουν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια λίρες όχι μόνο μέσω της φορολογίας αλλά και από την διαβίωση των ίδιων, των μελών των οικογενειών τους και των φίλων τους.

Επίσης, θα πρέπει το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών να προτείνει στην Κυβέρνηση επιπρόσθετα μέτρα τα οποία θα φέρουν επενδύσεις στην ήδη παρατεταμένη ύφεση της χώρας μας όπως μειωμένη φορολογία για αγορά εκτάσεων για κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών ή αγορά ξενοδοχειακών μονάδων. Επίσης, όσοι αποδεδειγμένα αγοράσουν οποιοδήποτε ακίνητο με εισαγωγή χρημάτων από το εξωτερικό να έχουν και αυτοί μειωμένη φορολογία και βέβαια διατηρητέα ακίνητα τα οποία καταστρέφονται στο πέρασμα του χρόνου εάν αγοραστούν ή ανακαινιστούν να απαλλάσσονται για μια δεκαετία από έμμεσους ή άμεσους φόρους. Οι εταιρείες οι οποίες θέλουν να ασχοληθούν γενικά με τον τουρισμό θα πρέπει να έχουν μειωμένη φορολογία γιατί η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι ένας από τους μεγαλύτερους πόλους έλξης κεφαλαίων από το εξωτερικό είναι ο τουρισμός. Ωστόσο, πρέπει να προχωρήσει άμεσα το κτηματολόγιο – δασολόγιο, να μειωθεί η γραφειοκρατία, να υπάρχουν γρήγορες αποφάσεις για μικρές και μεγάλες επενδύσεις, να υποχρεωθούν οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους να δίνουν δάνεια για αγορά ή για ανακαίνιση ακινήτων και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια επένδυση η οποία είναι αναγκαία για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, να μειώσουμε την ανεργία και να γίνει η Ελλάδα πάλι πόλος έλξης κεφαλαίων.

Θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε θετική ενέργεια του Υπουργείου Ανάπτυξης και θα διαφημίσουμε άμεσα σε όλες τις Ομοσπονδίες Κτηματομεσιτών ανά τον κόσμο αυτή την συγκεκριμένη διάταξη, ενώ η απόφαση αυτή πρέπει να διαφημιστεί και στο εξωτερικό. Τέλος, μεγάλη προσπάθεια πρέπει να κάνουμε με τους Κινέζους επενδυτές και επισκέπτες διότι ο αριθμός όσων επισκέπτονται τη χώρα μας δεν ξεπερνά τα 30.000 άτομα ενώ ο συνολικός αριθμός των Κινέζων επισκεπτών ανά τον κόσμο ανέρχεται στα 85.000.000 άτομα περίπου ξοδεύοντας γύρω στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.


Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΕΒΥΘΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΝΟΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ