Αρχική / Ενημέρωση / Δελτία τύπου

Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Δελτίο Τύπου ΟΜΑΣΕ -Επιστολή στον Πρωθυπουργό: Αναβολή Φόρου Υπεραξίας

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

 
Αθήνα, 13 Μαρτίου 2014
Αρ. Πρωτ. 640
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 
«ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ»
 
Προς: Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοινοποίηση: Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Κοινοποίηση:Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
Κοινοποίηση: Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη


Κύριε Πρωθυπουργέ,

          Δυστυχώς, εδώ και δυόμιση μήνες δεν έχει υλοποιηθεί με νόμο ο παράλογος - κατά την γνώμη μας - φόρος υπεραξίας στα ακίνητα. Μέχρι τώρα έχει χάσει το δημόσιο από φόρους μεταβίβασης πάνω από 100.000.000 ευρώ (την ώρα που ζητά το κράτος εναγωνίως έσοδα). Έχουν καταστραφεί πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αδυνατούν να μεταβιβάσουν το ακίνητο τους επειδή δεν μπορούν να γίνουν συμβόλαια, έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι από ξένους επενδυτές που λόγω αυτού του γεγονότος ανέβαλαν την αγορά κάποιου ακινήτου που είχαν ενδιαφερθεί και είναι αβέβαιο εάν θα ξαναπατήσουν στην χώρα μας. Μεσίτες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί και εκατοντάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με τα ακίνητα, αλλά και οι ιδιοκτήτες τους, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση λόγω του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣH, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΕΘΝΩΣ !!!

Κύριε Πρωθυπουργέ,

          Την ώρα που το κράτος χρειάζεται έσοδα και επενδύσεις θα πρέπει άμεσα να δώσετε εντολή αναστολής της επιβολής του φόρου υπεραξίας τουλάχιστον μέχρι 30 Ιουνίου, για να μπορούν επιτέλους να υλοποιηθούν όλες οι εκκρεμούσες οι αγοραπωλησίες.
          Επίσης, ας καταλάβουν οι αρμόδιοι της ΤΡΟΙΚΑ ότι δεν μπορεί να επιβληθεί φόρος υπεραξίας όχι στο κέρδος, αλλά στην τεράστια ΖΗΜΙΑ που υφίστανται σήμερα όλοι οι Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων, που καταστρέφονται όχι μόνον λόγω της απραξίας της αγοράς, αλλά και λόγω της φορολόγησής τους με πλαστές αντικειμενικές αξίες, που δεν υπάρχουν πουθενά!!!

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΒΥΘΗΣ