Αρχική / Ενημέρωση / Δελτία τύπου

Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Δελτίο Τύπου ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016
 

Αθήνα , 6 Μαΐου 2016  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ» 
     Με μεγάλη έκπληξη είδαμε τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νικόλαο Παρασκευόπουλο, αντίστοιχα, να καταθέτουν στο ΣτΕ για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο αρμόδιος για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται είναι ο δικαστικός επιμελητής ο οποίος για το σκοπό αυτό υποχρεούται να προσλάβει - κατά την κρίση του - πιστοποιημένο εκτιμητή, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο περιλαμβάνεται στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών που τηρείται στην Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών. Ο πιστοποιημένος εκτιμητής - κατά το σχέδιο ΠΔ πάντα - πρέπει μέσα σε συγκεκριμένη ημερομηνία που του τίθεται να συντάξει και να παραδώσει έγγραφη εκτίμηση στον δικαστικό επιμελητή, «σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά ή διεθνή αναγνωρισμένα εκτιμητικά πρότυπα, δεσμευόμενος παράλληλα για την πιστή τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας». Ακόμα, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος η αμοιβή για την διενέργεια της εκτίμησης καθορίζεται «εκ των προτέρων ελεύθερα μετά από έγγραφη συμφωνία για την ανάθεση του έργου.

      Διερωτάται λοιπόν κανείς, γιατί στη σημερινή δύσκολη εποχή που περνούν οι Έλληνες πολίτες μια μικρή μερίδα πιστοποιημένων εκτιμητών με μητρώο στο Υπ. Οικονομικών θα πρέπει να αναλάβει με μεγάλη ευθύνη την εκτίμηση χιλιάδων ακινήτων από δανειολήπτες που προσπαθούν να σώσουν τα ακίνητα τους από τα διεθνή κοράκια που περιμένουν να αρπάξουν τις περιουσίες των Ελλήνων για ένα κομμάτι ψωμί ;!

      Χωρίς να θέλουμε να θίξουμε τους πιστοποιημένους εκτιμητές που θα πρέπει να προσδιορίζουν την εμπορική αξία του ακινήτου και να την καταθέτουν στον δικαστικό επιμελητή του Υπ. Οικονομικών, η κυβέρνηση παραμερίζει τους Έλληνες κτηματομεσίτες που λόγω εμπειρίας και κατάρτισης μπορούν να εκτιμήσουν με ακρίβεια την πραγματική εμπορική αξία των ακινήτων των Ελλήνων δανειοληπτών.

      Ήδη υπάρχει υπογεγραμμένη συμφωνία με την Ένωση Δανειοληπτών Ελλάδος για μειωμένες τιμές προς τους δανειολήπτες που με την γνώση και την εμπειρία τους που από το 1928 στηρίζουν την Ελληνική κτηματαγορά και θα εκτιμήσουν με ακρίβεια τα ακίνητα των δανειοληπτών. Έτσι θα υπάρχουν περισσότεροι εκτιμητές χωρίς να υπάρχει μονοπωλιακή αντιμετώπιση από μια ομάδα εκτιμητών και μεροληπτική καθοδήγηση εις βάρος των Ελλήνων πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τις τράπεζες και να συνεχίσουν να χρωστούν παρότι θα έχουν χάσει το ακίνητό τους.

      Ζητούμε από το Υπ. Οικονομικών να μπορεί ο κάθε δανειολήπτης να έχει την ευκαιρία για επιλογή του εκτιμητή για τον προσδιορισμό της αξίας του ακινήτου του.Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΕΒΥΘΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΑΡΜΠΑΛΗ ΑΣΗΜΕΝΙΑ