Αρχική / Σύλλογος Μεσιτών (Menu) / Ιστορία του Συλλόγου

my e-akinita.gr

Δημιουργήστε ένα Λογαριασμό και αποκτήστε τα προνόμια:

  • Να αποθηκεύετε τα αγαπημένα σας ακίνητα
  • Να αποθηκεύετε τις αναζητήσεις σας
  • Να λαμβάνετε ενημερώσεις (alerts) στο e-mail σας για Νέα ακίνητα
  • Να καταχωρείτε τη Ζήτηση για το ακίνητο που ψάχνετε
  • Να λαμβάνετε Ενημερωτικό Υλικό (newsletters)
Η Δημιουργία Λογαριασμού, θα σας βοηθήσει απίστευτα, να ολοκληρώσετε το σκοπό σας, εύκολα και γρήγορα!!!

Εγγραφή


Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Ιστορία του Συλλόγου

Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1920 βάσει του νόμου «Περί Σωματείων» με τη επωνυμία «Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών - Αττικής» (ΣΜΑΣΑΑ). Ιδρυτές του υπήρξαν επιφανείς τότε Κτηματομεσίτες της Ελληνικής αγοράς οι οποίοι αγόρασαν την αίθουσα που σήμερα στεγάζεται ο Σύλλογος, στην καρδιά της Αθήνας.

Είναι ο μοναδικός επίσημος Επαγγελματικός - Συνδικαλιστικός φορέας στην Αθήνα με εγγεγραμμένα 3.000 περίπου μέλη.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η μελέτη, η προστασία, η προαγωγή και η ανάπτυξη των ηθικών, πνευματικών οικονομικών υλικών και κυρίως των επαγγελματικών συμφερόντων των εγγεγραμμένων μεσιτών, με τη συνένωση, συνεργασία και αλληλεγγύη όλων των μελών της, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του Κοινωνικού Συνόλου.

Παρακολουθεί την έννομη λειτουργία των γραφείων και αρκετές φορές βρέθηκε στην ανάγκη να καταγγείλει προς τις προϊστάμενες αρχές παραβάσεις μελών. Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια κατάρτισης σε δημόσια ΙΕΚ 2ετούς φοιτήσεως όπως επίσης ημερίδες, συνέδρια, εκθέσεις που αφορούν την κτηματομεσιτική αγορά. Εκδίδει ενημερωτικά έντυπα, κατάλογο κτηματομεσιτών και περιοδικό για τα νέα της κτηματαγοράς. Έχει δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα portal κτηματαγοράς στο internet (www.e-akinita.gr) με θεματογραφία από την ελληνική και διεθνή αγορά ακινήτων. Παράλληλα, ενημερώνει ενημερώνει με διαφημίσεις και δημοσιεύματα για τον ρόλο και τις δυνατότητες συνεργασίας με το μεσιτικό κλάδο και τους λόγους αποφυγής συνεργασιών με παράνομους και μη αναγνωρισμένους μεσίτες.