Αρχική / Ειδήσεις / Χρηματοδότηση

Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα από ΕΤΕ για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012


 

Το νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας, «Ενεργειακή Εθνοστέγη», παρουσιάστηκε σε εκδήλωση για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, με τη συμμετοχή της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη και του προέδρου του TEE Γιάννη Αλαβάνου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι οι κάτοχοι κατοικιών που θέλουν να προβούν σε ενεργειακή αναβάθμιση της περιουσίας τους.

Με το νέο πρόγραμμα θα χρηματοδοτείται έως και το 100% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για έργα ενεργειακής αναβάθμισης, με ή χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις το επιτόκιο θα είναι μικρότερο από το τρέχον επιτόκιο καταναλωτικών δανείων της Εθνικής Τράπεζας κατά 300 μονάδες βάσης.

Με την παροχή εμπράγματων εξασφαλίσεων το επιτόκιο θα είναι βασισμένο στο euribor και μικρότερο από το τρέχον επιτόκιο των επισκευαστικών δανείων της Εθνικής Τράπεζας κατά 100 μονάδες βάσης. Η αξιολόγηση των αιτημάτων θα γίνεται δωρεάν, χωρίς επιβάρυνση των ενδιαφερομένων.

Η διάρκεια χρηματοδότησης θα είναι έως 5 έτη για δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις και έως 15 έτη για δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις παρέχεται δυνατότητα για 12μηνη περίοδο χάριτος για την καταβολή του κεφαλαίου.

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα χρηματοδότησης εργολάβων-μηχανικών, για έργα που έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή τους από την ΕΤΕ, θα προβλέπεται πρόγραμμα παράλληλης χρηματοδότησης του μηχανικού-εργολάβου με βραχυπρόθεσμο κεφάλαιο κινήσεως για την ολοκλήρωση του έργου.

Αυτό θα αποπληρώνεται από το επισκευαστικό δάνειο του ιδιώτη-ιδιοκτήτη όταν το έργο ολοκληρωθεί και πιστοποιηθεί.