Αρχική / Ειδήσεις / Χρηματοδότηση

Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Υπερχρεωμένα τα ελληνικά νοικοκυριά

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012


 

Έξι στους δέκα Έλληνες είναι χρεωμένοι ωστόσο μόνο οι δύο στους δέκα δεν μπορούν να αποπληρώσουν καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της ΚΑΠΑ Reasearch που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και αφορά στην υπερχρέωση των νοικοκυριών. Η έρευνα που παρουσιάστηκε στην ημερίδα του υπουργείου Οικονομίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αποκαλύπτει ότι το 15% όσων χρωστούν δεν μπορούν να αποπληρώσουν, όχι μόνο καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές, αλλά ακόμα και ενοίκια, κοινόχρηστα και ΔΕΚΟ.

Συγκεκριμένα, για το 60% όσων έχουν χρέη, το ποσοστό των χρεών τους αντιστοιχεί στο 40% του εισοδήματός τους, ενώ το 16% υπερβαίνει το 60% των εισοδημάτων τους. Τα χρέη, όπως δηλώνει το 60% όσων χρωστούν, τους προκαλεί άγχος και νευρικότητα, ενώ το 26,9% όσων χρωστούν δηλώνει ότι τα χρέη τούς δημιουργούν προβλήματα στην οικογενειακή και επαγγελματική τους γαλήνη.

 Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των χρεών

Πέντε πρωτοβουλίες αναλαμβάνει, για το αμέσως προσεχές διάστημα, το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ), για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης των νοικοκυριών όπως τονίστηκε σε ημερίδα με θέμα «Υπερχρέωση των Νοικοκυριών: Πολιτικές Πρόληψης & Απεγκλωβισμού».

Συγκεκριμένα όπως είπε η κα Κατσέλη το υπουργείο προωθεί στις επόμενες εβδομάδες τη κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για την υπερχρέωση των φυσικών προσώπων, προωθεί την ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου δωρεάν παροχής συμβουλών στους καταναλωτές για διαχείριση οφειλών καθώς και τη ριζική αναμόρφωση του νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες.

Επίσης το υπουργείο θα ενσωματώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τη κοινοτική οδηγία για την καταναλωτική πίστη, ενώ προωθείται και σχέδιο νόμου για τη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές.

Σχολιάζοντας τις δράσεις του υπουργείο ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Παπαδάκης, σημείωσε ότι η αποτελεσματική πρόληψη δεν είναι μόνο θέμα νόμων, αλλά και πρακτικής εκπαίδευσης όλων των καταναλωτών.