Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Ημερίδα ενημέρωση για το νέο νομοσχέδιο...

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2012 05:45

 

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και ώρα 17:00μμ στα γραφεία του Συλλόγου (Χαριλάου Τρικούπη 24) θα πραγματοποιηθεί Ενημέρωση για τον καινούριο Νόμο που ψηφίσθηκε πριν από λίγες μέρες και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (αρ. φύλου 86, 11 Απριλίου 2012).

Επειδή με τον καινούριο Νόμο έχουν πραγματοποιηθεί πολλές αλλαγές και ιδιαίτερα στις Εντολές Ιδιοκτητών και Μισθωτών όπως επίσης και στη Δια Νόμου πλέον Εντολή Αποκλειστικότητας, είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη η παρακολούθηση αυτού του σεμιναρίου  για καλύτερη  προώθηση, υπόδειξη και ασφαλή διαμεσολάβηση μέχρι την τελική σύμβαση των ακινήτων.

Επειδή θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση συναδέλφων, η Ημερίδα θα επαναληφθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στις 17:00μμ στα γραφεία του Συλλόγου. Την Ενημέρωση θα μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο τα ταμειακώς ενεργά μέλη του Συλλόγου όπου θα μπορούν να παραλάβουν και τις καινούριες Εντολές βάσει του καινούριου Νόμου.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι:

• Οι Εντολές είναι πλέον έγγραφες και όχι προφορικές. Δηλαδή χωρίς έγγραφη Εντολή δεν μπορείτε πια να απαιτήσετε αμοιβή.

• Όσοι ασκούν παράνομα το επάγγελμα υπάρχει μεγάλο πρόστιμο, μέχρι και ποινή φυλάκισης

• Υπάρχει Πειθαρχική Επιτροπή για συναδέλφους που δημιουργούν προβλήματα σε συναλλασσομένους είτε σε άλλους συναδέλφους.

• Δια Νόμου μπορεί να υπάρξει ανάθεση ακινήτου με αποκλειστικότητα, με ρήτρα και αμοιβής και εξόδων σε όσους πελάτες δεν τηρούν αυτή την συμφωνία.

• Υποχρεωτικά πλέον οι συμβαλλόμενοι θα υπογράφουν Υπεύθυνη Δήλωση στον συμβολαιογράφο εάν μεσολάβησε ή όχι μεσίτης και εάν έχει μεσολαβήσει θα πρέπει να αναφέρεται και το ποσό που πρέπει να καταβάλουν. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι μία μέρα πριν τα συμβόλαια να μας ενημερώνουν.

• Εάν πελάτης μας υπογράψει Εντολή για πώληση του ακινήτου του και του υποδείξουμε πελάτη και αντί να το αγοράσει το μισθώσει ή το αντίστροφο εμείς δικαιούμεθα αμοιβής.

Και άλλα τα οποία θα πρέπει να αναλύσουμε και να δούμε πώς εφαρμόζονται με τη βοήθεια των νομικών συμβούλων που θα παρευρίσκονται στην Ημερίδα.

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΕΒΥΘΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                  ΧΑΡΜΠΑΛΗ ΑΣΗΜΕΝΙΑ