Αρχική / Ειδήσεις / Χρηματοδότηση

Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Χάνουν τα ακίνητα τους όσοι χρωστάνε στην εφορία

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012


 

Αποφασίστηκε η εφαρμογή της μεθόδου των κατασχέσεων για ιδιοκτήτες ακινήτων με οφειλές στην Εφορία, καθώς οι διασταυρώσεις του Υπουργείου Οικονομικών «έδειξαν» ότι 26.000  εξ αυτών αγνόησαν επιδεικτικά τα σημειώματα των ΔΟΥ και τώρα εμφανίζονται με υψηλότατες οφειλές. 

Πρόκειται για 26.165 φορολογούμενους που χρωστούν ληξιπρόθεσμα συνολικά 520 εκατ. ευρώ, βάσει οφειλών που βεβαιώθηκαν έως τις 30 Ιουνίου της προηγούμενης χρονιάς.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν δηλώσει 103.290 ακίνητα (κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου), των οποίων η συνολικά αξία ΕΤΑΚ ανέρχεται στα 5,23 δις ευρώ! 

Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι χρωστούν 19.865 ευρώ, όταν κάθε ακίνητο που έχουν στην ιδιοκτησία τους είναι μέσης αξίας 50.625 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες αυτοί κινδυνεύουν ακόμα και με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων, καθώς, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι έλεγχοι αυτοί διεξήχθησαν, ώστε να βοηθηθούν τα δικαστικά τμήματα των εφοριών να λάβουν εγκαίρως μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η είσπραξη αυτών των χρεών. 

Οι καταστάσεις ελέγχου έχουν προωθηθεί στη Διεύθυνση Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και με σχετική εντολή στις ΔΟΥ και τις επιθεωρήσεις.