Αρχική / Ειδήσεις / Χρηματοδότηση

Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Σημαντική μείωση στη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012


 

Σημαντική μείωση στην χορήγηση στεγαστικών δανείων καταγράφεται το 2009 σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Κτηματικής Πίστης της Εθνικής Τράπεζας, Γ. Μαλιγιάννη, καθώς πέρυσι εκταμιεύθηκαν περίπου 70.000 δάνεια έναντι 120.000 το 2008, ενώ στο εννιάμηνο του 2009 η μείωση στις συναλλαγές αγγίζει το 48%, ενώ το ενδιαφέρον των καταναλωτών επικεντρώθηκε κυρίως σε προϊόντα κυμαινόμενου επιτοκίου.

Επίσης έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, σε συμβολαιογράφους έδειξε μείωση αγοραπωλησιών ακινήτων της τάξης του 40%.

Οσον αφορά την πορεία των στεγαστικών δανείων το 2010, αναμένεται το μέσο επιτόκιο χορηγήσεων να κυμανθεί στα ίδια χαμηλά επίπεδα με το 2009 με την προϋπόθεση να μην υπάρξει περαιτέρω αναταραχή στην αγορά χρήματος.

Τέλος αναμένεται να είναι περιορισμένη η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια από μετανάστες για απόκτηση πρώτης κατοικίας καθώς και από κατοίκους εκτός Ελλάδος για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας.