Αρχική / Ειδήσεις / Χρηματοδότηση

Ανάθεση Ακινήτου
Αν πουλάτε ή ενοικιάζεται κάποιο ακίνητο και επιθυμείται να συνεργασθείτε με τα Μεσιτικά Γραφεία που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, σας παρακαλούμε, συμπληρώστε τη Φόρμα ανάθεσης ακινήτου. Θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα ανάθεσης ακινήτου

Ζήτηση Ακινήτου
Αν αναζητάτε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε κάποιο ακίνητο και δεν το έχετε ακόμη βρει, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Ζήτησης ακινήτου. Τα Μεσιτικά Γραφεία, που είναι Μέλη του e-akinita.gr και δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναζητάτε ακίνητο, θα επικοινωνήσουν, άμεσα μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσουν!!!

Φόρμα Ζήτησης ακινήτου

Ενημερωθείτε στο e-mail σας
Για να δημιουργήσετε μια ζήτηση που θα αποθηκευτεί στο σύστημα και θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο e-mail σας για όλα τα νέα ακίνητα που την ικανοποιούν πατήστε

Είσοδος

Ανοδικά κινήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012


Ανοδικά κινήθηκαν τον Μάρτιο τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος το μέσο επιτόκιο για νέες καταθέσεις και νοικοκυριά με διάρκεια έως ένα έτος αυξήθηκε στο 2,61% από 2,35% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Στο σκέλος των χορηγήσεων το επιτόκιο το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων εμφανίζει μείωση στο 13,84% από 14,14% που ήταν τον Φεβρουάριο. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή αντανακλά κυρίως τεχνικούς λόγους και όχι καθ΄αυτό την εξέλιξη του κόστους δανεισμού για τη συγκεκριμένη κατηγορία χορηγήσεων.


Συγκεκριμένα, όπως επεξήγησε η ΤτΕ τον Μάρτιο οι τράπεζες προχώρησαν σε μεγάλες τιτλοποιήσεις υπολοίπων πιστωτικών καρτών με αποτέλεσμα τα υψηλότοκα αυτά δάνεια να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του μέσου επιτοκίου της κατηγορίας.

Στα επιχειρηματικά δάνεια χωρίς καθορισμένη διάρκεια το επιτόκιο αυξήθηκε στο 5,91% από 5,87%. Στα νέα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, το μέσο κόστος δανεισμού αυξήθηκε στο 3,21% από 3,08%, ενώ για τα νέα στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο σταθερό έως 5 έτη αυξήθηκε στο 4,79% από 4,67%.

Στα υφιστάμενα υπόλοιπα καταθέσεων το επιτόκιο εμφάνισε οριακή αύξηση στο 2,49% από 2,48%. Στα στεγαστικά δάνεια με χρονική διάρκεια άνω των 5 ετών το επιτόκιο υποχώρησε ελαφρώς στο 3,86% από 3,90% τον προηγούμενο μήνα. Τέλος το επιτόκιο για επιχειρηματικές χορηγήσεις αυξήθηκε οριακά στο 4,01% από 3,99%.